Terugblik Allerzielenconcert 1 november 2023

Voor een publiek van ongeveer 40 mensen maakten we in een intieme setting in het Verhalenhuis deel uit van een Allerzielenbijeenkomst. Wij zongen Verleih uns Frieden van Bach, Wie der Hirsch schreit van Mendelssohn, Dirait-on van Lauridsen, het traditionele Durme durme, en The seal Lullaby van Eric Whitacre. Door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium werden, deels zelfgeschreven, gedichten voorgedragen en er was muziek van Schubert, gespeeld door Simon van Prooijen op de piano en Hidde Marsman op de cello. Zij begeleidden ons ook bij enkele liederen.
Het was een bijzondere bijeenkomst. De akoestiek was fijn, het koor ervoer een serene sfeer en liet zich van zijn beste kant zien. Het publiek was zo betrokken dat men, ondanks de uitnodiging de zaal te verlaten bij het Abide with me (William H. Monk) bleef zitten, zelfs toen Simon nog een toegift speelde.

Geplaatst in Nieuws.