Terugblik concert in Zandvoort 6 juli 2024

Zoals organist Willem Stroman te gast was bij ons Moederdagconcert, waren wij te gast in ‘zijn Dorpskerk’ in Zandvoort, op een warme dag in juli. Het concert was het eerste van een reeks orgelconcerten in het kader van het 175-jarig bestaan van het orgel.

Het was heerlijk zingen in een prachtige kerk!

Uit de Zandvoortse Courant van 11 juli 2024, de recensie van het koorgedeelte van het programma van de hand van Erna Meijer:

Prachtig begin van reeks orgelconcerten
Het thema van deze middag ‘Het orgel als zangbegeleidingsinstrument’ werd na de opening direct al hoorbaar in de uit drie delen bestaande ‘Kleine Orgelmesse’ van Joseph Haydn (1732-1809). Het Haarlems Koor Lokaal o.l.v. Matthijs Broers gaf een gloedvolle uitvoering ten beste, waarbij de heldere stemmen mooi uitkwamen in de prachtige akoestiek en dat gold ook voor de sopraan Isabel Houtmortels. (….) Het koor verraste opnieuw bij het a capella gezongen lieflijke lied ‘A pastoral song’ van Haydn en opus 30 van Edward Elgar (1857-1934) ‘As torrents in summer’. Na een indrukwekkend intro door organist Willem Stroman volgde de samenzang met het koor, de soliste en het publiek in de Toccata Psalm 146 van Jan Zwart ‘Prijs den Heer met blijde galmen’, waarna tot slot twee coupletten van het Zandvoorts volkslied, als ode ook aan dominee Swalue die de tekst schreef, eveneens door allen werden meegezongen.

Geplaatst in Nieuws.