Terugblik ‘Grande Finale’, afscheidsconcert van Matthijs Broers als dirigent van het Kennemer Jeugdorkest 4 november 2023

Fragment uit de reportage van Mireille Doveren voor Haarlem105.nl:
Na een welkomstwoord van voorzitter Anneke Marsman opent het KJO met de ouverture ‘Egmont” van Ludwig van Beethoven. Wel iets aan de zachte kant en nog wat schuchter. Ik heb het ze wel eens overtuigender horen spelen bij voorgaande concerten.
Als solist David Kooi daarna het pianoconcert no. 3 uitvoert komt de muzikaliteit van de jonge pianist (14 jaar) en het Kennemer Jeugd Orkest echt vol tot bloei. Het samenspel van de pianist en het orkest is prachtig. Na het eerste deel krijgt de pianist al een groot applaus. Er volgen echter nóg twee delen. Het derde deel is een mooie afsluiting van dit pianoconcert. Met een daverend applaus en bravogeroep gaat het hele publiek staan om zijn enthousiasme te uiten. Daarna is het pauze.
Na de pauze treedt het Haarlems Koor Lokaal op, begeleid door het KJO. Broers is sinds een aantal maanden ook dirigent van dit koor. Van Felix Mendelssohn Bartholdy klinkt de psalm 42, opus 42 “ Wie der Hirsch schreit”, aanvankelijk zeer zacht maar uiteindelijk mooi in samenspel met het orkest. Daarna volgt een overtuigend ‘Dirait-on” van Morten Lauridsen uit Les chansons des Roses (tekst: Rainer Maria Rilke).

Terugblik Allerzielenconcert 1 november 2023

Voor een publiek van ongeveer 40 mensen maakten we in een intieme setting in het Verhalenhuis deel uit van een Allerzielenbijeenkomst. Wij zongen Verleih uns Frieden van Bach, Wie der Hirsch schreit van Mendelssohn, Dirait-on van Lauridsen, het traditionele Durme durme, en The seal Lullaby van Eric Whitacre. Door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium werden, deels zelfgeschreven, gedichten voorgedragen en er was muziek van Schubert, gespeeld door Simon van Prooijen op de piano en Hidde Marsman op de cello. Zij begeleidden ons ook bij enkele liederen.
Het was een bijzondere bijeenkomst. De akoestiek was fijn, het koor ervoer een serene sfeer en liet zich van zijn beste kant zien. Het publiek was zo betrokken dat men, ondanks de uitnodiging de zaal te verlaten bij het Abide with me (William H. Monk) bleef zitten, zelfs toen Simon nog een toegift speelde.

Terugblik Korenlint 10 september 2023

Met veel plezier hebben we dit jaar weer meegedaan aan Korenlint. Het was ons eerste publieke optreden met de nieuwe dirigent, Matthijs Broers. Om onze veelzijdigheid aan het publiek te tonen werden werken van diverse aard uitgevoerd: 2 operakoren uit Glucks Orfeo ed Euridice; Dirait-on van Morten Lauridsen; Durme durme, een Joods wiegeliedje; van Eric Whitacre The seal Lullaby en tot slot een vrolijk dranklied, Tourdion. De stemming voor de borrel op het Proveniersplein na ons tweede optreden zat er dan ook al goed in.

 

Terugblik Vivaldi, 19 maart 2023

Op 19 maart 2023 zongen wij het prachtige Gloria van Vivaldi op het voorjaarsconcert van het Kennemer Jeugd Orkest in de Adelbertuskerk. We hebben vaker samengewerkt met dit orkest en ook deze keer was het een feestje. Na ons optreden konden we genieten van de door het orkest uitgevoerde dans- en filmmuziek.

 

Terugblik kerstscratch, 10 december 2022

Op 10 december 2022 boden wij familie, vrienden en andere belangstellenden een kerstscratch aan, in de mooie kapel van het historische Rosenstock Huessyhuis.  Met 30 gastzangers studeerden wij bekende en nieuwe werken rond het thema ‘kerst’ in. Aan het eind van de middag voerden we die voor een select publiek uit.

Een impressie van de dag in beelden: