Terugblik concert en nieuwe dirigent

Het concert Requiem van Fauré op 26 maart in de Lutherse Kerk was goed bezocht en het publiek was enthousiast.

Het was het laatste concert met dirigent Remmert Velthuis. Onze nieuwe dirigent is Rob Meijer.

 

“Het is mijn vaste overtuiging, dat de taak van iedere koordirigent in eerste instantie is om koorzangers te stimuleren het maximale uit zichzelf te halen. Het is mijn ervaring, dat door vooral te laten beleven wat zingen fysiek en mentaal met je doet, de weg te wijzen naar de zuiverheid van de klank die je kunt realiseren en het stap voor stap laten ervaren en begrijpen hoe boeiend het uit te voeren repertoire is, je de zangers helpt veel meer te presteren dan ze ooit van zichzelf hadden gedacht.”

 

Met ruim 30 jaar ervaring als beroepsmusicus, zanger en dirigent in vrijwel alle genres, het geven en volgen van vele concerten, workshops en cursussen heeft Rob Meijer een werkwijze ontwikkeld die individuele koorzangers en groepen in staat stelt op een zo efficiënt en stimulerend mogelijke wijze hun prestaties aanmerkelijk te verbeteren.

Kernpunten: luisteren naar de wensen van de koorzangers, oog hebben voor hun mogelijkheden en het gezamenlijk oplossen van hun onmogelijkheden.

 

Naast dirigent van Haarlems Koor Lokaal is Rob ook dirigent van COV Steenwijk, Koninklijk Concertkoor Hosanna in Spakenburg en Haarlemmermeers Oratoriumkoor Excelsior in Nieuw Vennep. Verder verzorgt hij workshops stem- koorvorming, lezingen over de grote componisten en hun meesterwerken en vervult hij regelmatig gastdirigentschappen.

Geplaatst in Nieuws.